Türkiye'nin Tarım ve Hayvancılık Platformu

logo

Yeni sezon zirve yapacak mahsül ler

Omerhosgor

Yeni Üye
Ben Manisa salihli ilçesinde 24 yaşında genç bir çiftçi adayıyım Hayırlısı ile buğday ekimlerini bitirdik sizce bu sene hangi mahsüller zirve yapar hangileri dibi görür iyi günler hayırlı cumalar

kamucan

Yeni Üye
hayirli olsun kardeşim inşallah bol bereketli geçer senin için bizim buralarda yani tokatta beyaz barbun iyi para ediyor hele direk tüketicisini bulursan cok iyi para eder bilmiyorum sizin oralardaki hal piyasası ne durumda

Omerhosgor

Yeni Üye
hayirli olsun kardeşim inşallah bol bereketli geçer senin için bizim buralarda yani tokatta beyaz barbun iyi para ediyor hele direk tüketicisini bulursan cok iyi para eder bilmiyorum sizin oralardaki hal piyasası ne durumda
Bizim buralarda hal piyasası bize destek değil daha da köstek oluyor ne yazık ki abi 😂

kamucan

Yeni Üye
Bizim buralarda hal piyasası bize destek değil daha da köstek oluyor ne yazık ki abi 😂
az çok tahmin ediyorum kardeşim sen afedersin eşşek gibi çalışırsın tarlanda günde belki 15 16 saat çalırşın binbir zahmetle kusursuz ürün yetiştirirsin işin satış kısmına geldimi bütün hal ve toptancılar senin ürününe ölücülük yapar mesela bir örnek vereyim bizim oralarda salça fabrikaları vardır eser salça olca salça fabrikaları
-
Bir sezonda Tokat bölgesinde domates ekmiştik cok iyi hatirliyorum çok güzel domatesler yetiştirdik muazzam tatları vardı domatesin kimisi yer domatesi kimisi sırık domatesi o sene toptancı çakalları domates alımı yapmadılar bi ali cengiz oyunu döndü kimse domatesini satamadı bu salça fabrikaları domatesin normalde 1.5 tl olduğu zaman bunlar sadece 0,50 kuruş dan almaya çalıştılar satacak bir yer yoktu çok yere başvurduk ama bu domates nazlı fazla beklemeye gelmez çürür çoğumuz mecbur kaldı gitti fabrikalara yok parasına domatesleri sattılar bazıları vagonlarını yollara döktü çok rezalet bi domates sezonuydu zaten o sezondan sonra artık kimse doğru düzgün domatestir fasulyedir patlıcandır bu tarz şeyleri ekmiyolar yani tr de çiftçilik yapmak risk