Türkiye'nin Tarım ve Hayvancılık Platformu

logo

Yardım Lütfen Bamya ve Biber

İyi günler herkese
Grupta yeniyim ve bu işte yeniyim. Boş bir tarlamız vardı 2 dönüm orayı değerlendirmek istedim yarım dönümüne biber 1,5 dönümüne bamya diktim. 1 Mayısta dikmiş olduğum fidelerin durumu aşağıdaki gibidir. Dikim yapmış olduğum tarla eğimli ve genel toprak özelliği kırmızı toprak mor fideleri diktiğimde 1 saat sonra bulunduğumuz bölgeye dolu yağdı gece hava sıcaklığı 13 derece gündüz ise 26 derece civarında bir ortalamada seyretti. İşi bilmediğimiz için işi biliyor diye danıştığımız her insan başka tavsiyelerde bulundu. Tarlada kıl biber, akhisar acı biber ve mor biber mevcuttur. Lütfen fotolara bakaraktan yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

cp.jpg
fide.jpg

naimeren

Üye
Birerler yaşlanmış niye diktikten sonra yapraktan amino asit üre gıda takviyesi girmedin ki küçükken çiçeğe dönmüş bibrrler

kadirdemir

Üye
Biberlerin biraz üşümüşler, nerden biliyorsun diye sorarsan bedenleri kararmaya başlamiş, üşüdügünden ve yeteri besleyemediginden erken zamanda çiçeğe dönmüş. Elinde varsa amonyum sülfat at, havalar da isininca duzelir inşallah